Loading...

Clinics

You are here:Home-Clinics

De Union Quick-Sticks verzorgen graag voor u een rolstoelhockey clinic of demonstratie. Dit doen wij bijvoorbeeld voor scholen, andere rolstoelhockeyvereniging of sportclubs.

Clinic:
Door de ruime ervaring binnen ons team kunnen wij een volledig clinic verzorgen. Van kennismaking met de rolstoel tot het spelen van een korte competitie. De clinic zal volledig in overleg worden gegeven. Als er niveau verschil is binnen de groep, kan deze worden gesplitst, zodat iedereen aan de clinic kan deelnemen, ongeacht de rolstoel vaardigheden.

Wat kunt u verwachten?
Bij het begin van een clinic wordt er aan de deelnemers uitgelegd hoe zij met de rolstoel moeten omgaan en hoe de stick moet worden vast gehouden. Daarna zal een korte training worden gegeven. Hierin wordt vooral aandacht besteedt aan passing, tactiek en rijden met de bal. Nadat de basis spelregels zijn uitgelegd zal er een wedstrijd worden gepeeld. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan er ook een korte competitie worden gepeeld.

Demonstratie:
Wilt u laten zien aan de leden van uw vereniging of de leerlingen van een school wat rolstoelhockey is? De Union Quick-Sticks verzorgen een spetterende demonstratie. Hierin laten zien hoe er getraind wordt en spelen we een wedstrijd. Uiteraard is er tijdens de wedstrijd ruimte om, mensen die graag mee willen doen, in te laten stromen.

Uiteraard kunnen wij ook ondersteuning bieden bij demonstraties van andere rolstoelhockeyverenigingen. Wilt u meer informatie over een demonstratie of clinic, neem dan contact met ons op.